İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

Üzerinde güneş batmayan ülke olarak adlandırılan İngiltere, dünyanın her yıl en çok ziyaret edilen ülkeleri arasında yer alıyor. Bu büyülü ülkeyi ziyaret etmek isteyenler, tıpkı diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi burası için de vize almak durumunda. Peki, İngiltere vizesi nasıl alınır? İngiltere vizesiyle başka hangi ülkelere girilebilir? İngiltere vizesi için gereken evraklar nelerdir? Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevabı bu yazıda. Okumaya devam ederek İngiltere vizesi hakkında detaylı bilgiler edinmeniz mümkün.

 

İngiltere Turist Vizesi Nasıl Alınır?

 

İngiltere vize başvuruları, İngiltere Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği tarafından doğrudan kabul edilmez. Bunun yerine, İngiltere Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş resmi vize danışmanlık merkezlerine başvurmak gereklidir. Ancak vize başvurularının değerlendirilmesi tamamen İngiltere Konsolosluğu'nun sorumluluğundadır. İngiltere vize işlemlerine başlarken, seyahat amacını ve süresini dikkate almak önemlidir.

 

Kısa süreli seyahatleriniz için geçerli olacak olan İngiltere turist vizesi nasıl alınır sorusunun cevabını, yazının bu bölümünde veriyoruz. Ülkeye turistik vize alabilmek için birtakım adımları tamamlamış olmanız gerekiyor. Vize başvurusu yapmak, pasaportunuzun durumunu kontrol etmek, kimlik fotokopisini hazırlamak, ulaşım ve konaklama rezervasyonlarını yaptırmak, banka hesap dökümlerinizi çıkartmak gibi pek çok farklı aşama sonrası yapılacak başvurunun durumu İngiltere Büyükelçiliği'nde yapılacak değerlendirme sonrası belli oluyor. Peki, İngiltere turist vizesi alabilmek için hangi aşamalardan geçilmesi gerekli? Cevabı hemen aşağıda görebilirsiniz.

 

  • Vize başvurularını genellikle online olarak yapmanız gerekiyor. İngiltere hükümetinin resmi vize başvuru portalında (UK Visa and Immigration website) çevrimiçi başvuru formunu doldurarak ilk adımı atabilirsiniz.
  • Başvuru formunun doldurulmasının ardından, gerekli belgeleri hazırlamasürecine geçilir. Bu belgeler arasında pasaport, biyometrik fotoğraf, seyahat rezervasyonları, konaklama bilgileri ve mali durumu gösteren belgeler bulunmaktadır.
  • Başvurunuzun bir parçası olarak biyometrik verilerinizi vermeniz gerekebilir. Bu genellikle parmak izi alınması ve fotoğraf çekimi anlamına gelir.
  • Vize başvuru ücretini ödemeniz gerekecektir. Bu ücret, başvurulan vize türüne ve planlanan ziyaret süresine bağlı olarak değişebilir.
  • Başvurunuz sonuçlandığında, vize onayı veya ret cevabını alacaksınız. Onay durumunda, pasaportunuz üzerine vize işlemi yapılacaktır.
  • Vize onaylandığında planladığınız seyahate başlayabilirsiniz. Bu esnada yolculuğunuz sırasında ve sonrasında oluşabilecek sağlık risklerini güvence altına almak için de seyahat sağlık sigortası yaptırmayı ihmal etmeyin!

 

Unutmayın ki İngiltere vizesi başvurularınızda belgelerinizi ve başvuru formunu doldururken doğru ve eksiksiz bilgiler vermek oldukça önemli. Başvurunuzun reddedilme riskini azaltmak için vize gerekliliklerine dikkatlice uyun.

 

Bu bilgiler, İngiltere vize başvurusu süreci hakkında genel bir rehber niteliğindedir. Her başvuru durumu farklı olabilir, bu yüzden başvuru yapmadan önce güncel kuralları ve gereksinimleri kontrol etmek önemlidir.

 

İngiltere Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

 

Tier-2 vizesi olarak adlandırılan İngiltere çalışma vizesi nasıl alınır, merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Tier-2 vizesi, İngiltere'ye başka ülkelerden iş kurmak amacıyla ve belli süreliğine yaşamak için gelecek olanların alması gereken vize türüdür. Bu vizeyi alabilmek için ilk önce ülkede belli miktarlık yatırım yapmanız gerekmektedir. Bu nedenle, vize başvurusu esnasında belirtilen miktarın banka hesaplarınızda hazır bulundurulması zorunluluğunu da aklınızın bir köşesinde bulundurun. Diğer önemli şart ise ülkede yapacağınız işin katma değer getirisi sağlamasıdır. İngiltere'de gerçekleştireceğiniz işlerin, katma değer getirisi olması, ülkenin çokça önemsediği konular arasında. Tüm bu bilgilerin ardından Tier İngiltere vizesine nasıl başvurulur, konusuna geçebiliriz.

 

  • Doğru Kategoriyi Seçmek: İngiltere'de farklı amaçlara yönelik Tier 2 (Genel), Tier 4 (Öğrenci) veya Tier 5 (Geçici İşçi) gibi çeşitli Tier vize kategorileri bulunmaktadır. Hangi kategorinin size uygun olduğunu belirlemek için İngiltere Hükümetinin resmi vize bilgi sayfasını inceleyebilirsiniz.
  • Başvuru Formunu Doldurmak: Başvurunuzu çevrimiçi olarak doldurmanız gerekecektir. Bu form, kişisel bilgilerinizi, seyahat planlarınızı ve diğer detayları içerir.
  • Belgeleri Hazırlamak: Başvuru formunu doldurduktan sonra gerekli belgeleri hazırlama aşamasına geçilir. Bu belgeler genellikle pasaport, biyometrik fotoğraf, vize başvuru ücreti ödeme makbuzu, vize mektubu, mali durumu gösteren belgeler ve varsa özel kategoriye özgü belgeleri içermektedir.
  • Ücret Ödeme: Tier vize başvuruları için belirlenmiş bir ücret vardır. Başvuru ücretini de ödemeniz gerekecek.
  • Randevu Alma: Bazı durumlarda yerel bir vize başvuru merkezinde randevu almanız gerekebilir. Bu durumu başvuru yapmadan önce kontrol etmek son derede önemli.
  • Başvuru Sonucu: Başvurunuz sonuçlandığında vize onayı veya ret cevabını alacaksınız. Onay durumunda, pasaportunuz üzerine vize işlemi yapılacaktır.

 

İngiltere vizesi başvuruları için seyahat sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu bulunmamakla birlikte, yurtdışı seyahat sağlık sigortası, yurt dışında başınıza gelebilecek hastalık ve kaza gibi risklere karşı kendinizi güvence altına almak için önemli bir seçenektir. Seyahat sağlık sigortası ayrıca İngiltere vize işlemlerinde destekleyici bir belge olarak da kullanılabilir. https://hepiyi.com.tr/urunler/seyahat-saglik-sigortasi web sitesi üzerinden veya çağrı merkezimizi arayarak seyahat sağlık sigortası teklifi alabilirsiniz.