İster kiracı olun ister ev sahibi, evinizi çeşitli hasarlara ve risklere karşı koruma altına alabileceğinizi biliyor muydunuz? Cevabınız hayırsa bu yazı tam size göre. Konut sigortası hakkında temel bilgileri bulabileceğiniz bu yazıda ayrıca konut sigortası teklifi alma sürecini de öğrenebilirsiniz. Konut sigortası zorunlu mu, neleri kapsar, nasıl alınır ve tüm diğer soruların cevapları için okumaya devam etmeniz yeterli.
Konut Sigortası Teklifi Nasıl Alınır?
Ev sigortası teklifi almak için yapmanız gereken son derece basit. Sayfamız üzerinde yer alan bölümlere sizden istenen bilgileri girin ve “Fiyatı Gör” butonuna basarak size özel hazırlanan teklifi görün. Bu süreçte konut sigortası ürünümüze ait bilgileri ve poliçenin detaylarını öğrendikten sonraki aşamada onay süreci başlıyor. Size özel hazırlanan konut sigortası poliçesinin detaylarını onaylayıp güvenli şekilde ödemeyi gerçekleştirdiğinizde poliçeniz hazır. Gördüğünüz gibi konut sigortası teklifi alma işlemi bu kadar basit! Peki, poliçeniz neleri kapsayacak? Hangi hasarlar teminat altında? Hangi ek teminatları ilave etmeniz mümkün? Gelin, bu soruların cevabına biraz daha yakından bakalım.
Konut Sigortası Neleri Kapsar?
Bildiğiniz üzere konut sigortası, ev sahiplerinin veya kiracıların evlerini ve dilerlerse eşyalarını yangından hırsızlığa, depremden tesisat arızası veya cam kırılmasına kadar birçok hasara karşı korumak için yaptırdıkları bir sigorta türüdür. Sigorta poliçesi, sigortalının talebine göre genişletilebilir ve ek kapsamlar eklenerek daha kapsamlı koruma sağlanabilir.
Konut sigortası teklifi ile birlikte aklınıza kapsamla ilgili sorular gelebilir. Aşağıdaki maddeleri okuyarak konut sigortasının kapsamına dair aydınlatıcı bilgilere ulaşmanız mümkün.
- Yıldırım
- İnfilak
- Elektronik Cihaz
- Kişisel 3. Şahıs Sorumluluk
- Grev, Lokavt, Kargaşalık, Halk Hareketleri, Kötü Niyetli Hareketler ve Terör
- Dahili Su
- Akvaryum
- Kar Ağırlığı
- Sel veya Su Basması
- Eşya Hırsızlık (Eşya Teminatı Ekli ise)
- İzolasyon Paketi (Bina Teminatı Ekli ise)
- Elektronik Cihaz (Eşya Teminatı Ekli ise)
- Çevreye Ait Peyzaj (Bina Teminatı var ve Müstakil Konut ise)
- Ağaç Devrilmesi (Bina Teminatı var ve Müstakil Konut ise)
- Kapkaç ve Gasp (Eşya Teminatı Ekli ise)
- Dolu
- Fırtına
- Kara Taşıtları Çarpması
- Hava Taşıtları Çarpması
- Yer Kayması
- Enkaz Kaldırma
- Duman
- İkametgah Değişiklik Masrafları (Doğal Afet Hariç )
- Yeni Değer
- Sabit Kıymet Hırsızlık
- Kira Kaybı
- Yangın Mali Mesuliyet
- Cam Kırılması
- 7/24 Yardım
- Konut Dışında Bulunan Eşyalar (Eşya Teminatı Ekli ise)
Konut sigortası bunlar dışında ek teminatlar da içerir. Konut sigortasında yer alan teminatları ihtiyacınıza göre artırabilirsiniz.
Konut Sigortası Teklifi Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler
- Sigorta poliçesinin kapsamını ve hangi riskleri içerdiğini dikkatlice incelemek önemlidir. Hangi durumların teminat altında olduğunu ve hangilerinin dışında kaldığını anlamak, beklenmedik durumlarda hayal kırıklığını önleyecektir.
- Sigorta poliçesinde yer alan detayları, prim tutarını, teminatları, ödeme koşullarını ve sigorta şirketinin sağladığı hizmetleri dikkatlice incelemek gerekir. Özellikle hasar durumunda sıkıntı yaşamamak için poliçelerde yer alan limitler ve varsa muafiyetler dikkatlice incelenmelidir.
- Poliçeye ek olarak sunulan teminatlar değerlendirilmeli ve ihtiyaca göre ek teminatlar eklenmelidir..
- Farklı sigorta şirketlerinin sunduğu primleri karşılaştırmak ve en uygun fiyatı ve kapsamı sağlayan poliçeyi seçmek de son derece önemlidir. Ancak sadece prim fiyatına değil, aynı zamanda hizmet kalitesine ve şirketin güvenilirliğine de dikkat etmeyi unutmayın.
- Konutun özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir sigorta poliçesi seçin. Örneğin kıymetli eşyaların olduğu bir ev için ekstra koruma sağlayan bir poliçe tercih edilebilir.
Devamını Gizle