Vize İçin Seyahat Sağlık Sigortası Almak Hakkında Bilmeniz Gerekenler – Hepiyi Sigorta

Vize İçin Seyahat Sağlık Sigortası Almak Hakkında Bilmeniz Gerekenler – Hepiyi Sigorta

Vize İçin Seyahat Sağlık Sigortası Almak Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Bilindiği üzere yurt dışına giderken tamamlanması gereken birkaç prosedür bulunmaktadır. Bunlardan biri de vize için seyahat sağlık sigortasıdır. Pek çok ülke ziyaretçilerinden seyahat sağlık sigortası talep etmektedir. Bu sigorta, olası acil durumlar için seyahat edilen ülkenin sağlık hizmetlerinden yararlanılmasını sağlar. Kişinin kendini ve seyahatini güvenceye almasını sağlayan bu sigorta türü, vize başvuruları sırasında sıklıkla talep edilmektedir.. Bu bağlamda yaptıracağınız seyahat sağlık sigortasının vize için gerekli limitleri ve teminatları karşılaması gerekmektedir. Böylece seyahatiniz boyunca karşılaşabileceğiniz riskler konusunda kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Peki vize için gerekli olan bu seyahat sağlık sigortası nedir, kapsamları nelerdir? Merak edilen tüm soruların cevaplarını sizin için araştırdık. Gelin, birlikte inceleyelim.

 

Vize İçin Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

 

Vize için seyahat sağlık sigortası, seyahatiniz sırasında oluşabilecek acil tıbbi ihtiyaçlarınızda, sağlık sorunlarınızda maddi koruma sağlayan bir sigorta türüdür. seyahat sağlık sigortası ile seyahat ettiğiniz ülkede başınıza gelebilecek acil sağlık sorunları nedeniyle oluşabilecek tedavi masraflarınızı karşılar. Çoğunlukla yurt dışı seyahatlerinde tercih edilen bu sigorta türü, vize işlemlerinin tamamlanabilmesiiçin de gereklidir. Özellikle bazı ülkeler vize başvurularını kabul etmek için seyahat sağlık sigortasını zorunlu kılmaktadır. Schengen ve Amerika başta olmak üzere birçok ülke Türk vatandaşlarına vize uygular ve vize için de yurt dışı seyahat sağlık poliçesini şart koşar. . Hem sağlıklı ve güvenli bir seyahat gerçekleştirmek hem de rahat bir şekilde vize alabilmek için seyahat sağlık sigortası yaptırmayı unutmayınız.

 

Vize başvurusu işlemleri sırasında istenen belgeler arasında seyahat sağlık sigortası yer alabilmektedir. Vize başvurusu öncesinde gitmek istediğiniz ülkenin vize gerekliliklerini ve sigorta şartlarını dikkatlice inceleyebilir, belgeleri eksiksiz bir şekilde sunabilirsiniz.

 

Vize İçin Seyahat Sağlık Sigortası Neden ve Nasıl Yapılır?

 

Seyahat sağlık sigortası, seyahat ederken yaşanabilecek sağlık sorunları başta olmak üzere çeşitli problemlere karşı koruma sağlar. Bazı yabancı ülkelerde sağlık hizmetleri oldukça yüksek fiyatlı olabiliyor. Dolayısıyla bu gibi yüksek sağlık maliyetlerinin olduğu ülkelere seyahatiniz esansında rahatsızlandığınızda ciddi bir mali yük ile karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumların önüne geçmek için yapılan seyahat sağlık sigortası, yüksek maliyetlerkarşısında ciddi bir güvence sağlamaktadır. Tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanarak sizi finansal bir yükten kurtarmaktadır. Dolayısıyla yurt dışı seyahatlerinden önce yaptırılması gerekli olan bir sigortadır.

 

Seyahat sağlık sigortası yaptırmadan önce ihtiyaçlarınızı belirlemeli, ardından ihtiyaçlarınız doğrultusunda poliçe kapsamlarını incelemelisiniz. Sigorta şirketleri, seyahat sağlık sigortanız sağlık sorunları ve acil sağlık ihtiyacınız doğrultusunda size belirli bir limit sunar. Bu limit çerçevesine tedavi masraflarınızı karşılar. Sigorta kapsamı her sigorta şirketine göre değişmekte olup poliçe kapsamlarını ihtiyaç ve istekleriniz doğrultusunda düzenleyebilirsiniz. Hepiyi Sigorta, vize başvurusu sırasında Schengen ve Amerika vizeleri başta olmak üzere pek çok konsolosluğun zorunlu olarak istediği Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası teminat ve limitlerini tam olarak karşılar. Siz de seyahatlerinizde kendinizi rahat hissetmek istiyorsanız Hepiyi Sigorta'yı tercih edebilirsiniz.

 

Vize İçin Gerekli Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortasının Kapsamı Nedir?

 

Vize için gerekli olan yurt dışı seyahat sağlık sigortası, seyahat süreniz boyunca geçerli olmalıdır. . Tatil süreniz veya seyahatiniz boyunca yararlanabileceğiniz seyahat sağlık sigortası; yaralanma, kaza, hastalık gibi tüm sağlık problemlerinde yurt dışındaki yardımcınız olarak devreye giriyor. Bu bağlamda seyahat sağlık sigortasının kapsamı aşağıda verildiği gibi sıralanabilir:

 

  • Tıbbi tedavi masrafları.
  • Seyahat sürecince sağlık sebebiyle ikametgaha dönüş masrafları.
  • <
  • Tedavi nedeniyle seyahat süresinin uzamasından kaynaklı masraflar.
  • Aileden birinin kaybından dolayı veya ikamet adresinde oluşan hasardan dolayı erken dönüş gibi durumlar da poliçe kapsamına dahildir.

Yalnızca sağlık masraflarının değil farklı seyahat kapsamları da poliçe kapsamına dahil edilmektedir. Bunlar:

 

  • Bagajın hasar alması, kaybolması veya gecikmesi gibi sorunlar,
  • Kapkaça maruz kalınması,
  • Rötar, overbooking nedeniyle gecikme durumları
  • Hukuki yardıma ihtiyaç duyulması

 

Tüm bu teminatlara istinaden ek teminatlar da poliçe kapsamına dahil edilebilmektedir. Bunlar arasında Covid-19, vize reddi ve kişisel sorumluluklar gibi ek teminatlar bulunmaktadır.İhtiyacınıza göre ek teminatları poliçenize ekleyebilirsiniz. 

 

Vize İçin Seyahat Sağlık Sigortası Nerelerde Geçerlidir?

 

Öncelikle belirtmeliyiz ki poliçe Birleşmiş Milletler yaptırım klozu çerçevesindeki ülkeler dışındaki ülkelerde geçerlidir.

 

İki adet coğrafi alan seçeneği vardır. Bunlar;

 

  • Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası-Schengen: Bu Seyahat sigortası Schengen vizesi almak isteyenler için zorunlu bir sigortadır. Shengen bölgesindeki ülkelere seyahat edilecekse Schengen sağlık sigortası yapılması gerekiyor. Poliçe bu bölgedeki sağlık şartlarını içermektedir.
  • Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası-Tüm Dünya:: Shengen bölgesi dışındaki ülkelerdeki sağlık imkanlarından yararlanabilmeyi sağlayan seyahat sağlık sigortasıdır. Hemen hemen dünyanın her ülkesinde geçerliliği bulunmaktadır.

 

Poliçe yaptıracak olan kişi, yukarı belirttiğimiz coğrafi alanlardan birini seçerek seyahat sağlık sigortasına başvurabilir ve süresini belirleyebilir.

 

Vize İçin Seyahat Sağlık Sigortası Kaç Günlük Yapılır?

 

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası için çeşitli sürelerden oluşan paketler bulunmaktadır. Dilerseniz 3 günlük, dilerseniz 1 yıllık poliçe alabilirsiniz. Seyahatinizin süresini kapsayacak şekilde tarih aralığı seçmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda birden fazla ülkeye giriş çıkış yapılacaksa, seyahat sağlık sigortası bu ülkelerin tamamını kapsamalıdır. Süre de bu kapsama göre ayarlanmalıdır. Kısacası vize için seyahat sağlık sigortanızın seyahatinizi kapsayacak şekilde ayarlanması önemlidir.

 

Seyahat Sağlık Sigortası Online Yaptırılır mı? Elbette Hepiyi Sigorta güvencesiyle, tamamen online olarak Seyahat Sağlık Sigortanızı satın alabilirsiniz. Seyahat Sağlık ürün sayfamızın en üst kısmındaki teklif al butonuna tıklayıp formu doldurabilir ve poliçe teklifinizi online olarak, anında alabilirsiniz.