Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları

Tamamlayıcı sağlık sigortası, beklenmedik sağlık harcamalarına karşı korumanın etkili yollarından biridir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını da güvence altına almanıza yardımcı olmaktadır. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası tam olarak nasıl bir avantaj sağlamaktadır? Merak edilen bu sorunun cevabını sizler için araştırdık. Haydi tamamlayıcı sağlık sigortası avantajları ve daha fazlasını birlikte inceleyelim.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajlarına geçmeden önce tamamlayıcı sağlık sigortası nedir,sorusuna cevap vermek doğru olacaktır. Tamamlayıcı sağlık sigortaları, SGK ile anlaşmalı özel sağlık kurumlarında geçerli olan bir sigorta çeşididir. Genel Sağlık Sigortasına sahip herkes tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetinden yararlanabilmektedir. Özel sağlık kuruluşlarında muayene, tetkik ve tedavi olmayı sağlayan bu sağlık sigortası, tedavi giderleri için fark ücreti ödemeden tedavi olmanıza yardımcı olur. Yalnızca 15 TL gibi cüzi bir katkı payı ücreti talep edilmektedir. Bir başka deyişle tamamlayıcı sağlık sigortaları SGK'lıların özel hastanelerdeki tedavilerden devlet destekli bir şekilde yararlanmasını sağlamaktadır. Ayakta ve yatarak tedavi veya sadece yatarak tedavi teminatlı iki farklı poliçe imkanı sunan bu sağlık sigortaları, anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında geçerlidir. SGK teminat prim limitlerini aşan tedavi masraflarını karşılayarak özel hastanelerde fark ücreti ödemeden sağlık hizmeti alınmasını amaçlar. Böylece, sağlık harcamalarının büyük bir kısmını karşılayarak mali yükün azalmasına yardımcı olmaktadır. Fakat poliçe kapsamı sigorta şirketine göre farklılık gösterebilmektedir. Dolayısıyla ihtiyaçlarınıza yönelik en doğru poliçeyi seçerek özel sağlık harcamalarınızı tahmin edilebilir bir hale getirmektedir.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Sağladığı Avantajlar

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası avantajları, sağlık sigortası yaptırmak isteyen birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Özel sağlık kuruluşlarının imkanlarından poliçe kapsamı kadar yararlanabilmeyi sağlayan bu sağlık sigortası birçok faydaya sahiptir. Bu faydalar aşağıda verildiği şekilde sıralanabilir.

 

  • Genişletilmiş Kapsam: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Genel Sağlık Sigortasının kapsamını genişletmektedir. Bu sigorta ile kişi, özel hastanelerde de muayene olabilmekte ve daha fazla tıbbi hizmet ve tedavi seçeneğinden yararlanmaktadır.
  • Düşük Maliyetler: Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları, özel sağlık sigortası poliçelerine göre daha düşük ücretlere sahiptir. Dolayısıyla pek çok kişi özel sağlık sigortası yerine daha uygun fiyatlara sahip tamamlayıcı sağlık sigortasını tercih etmektedir. Böylece kaliteli sağlık hizmetinden yararlanırken sağlık giderlerinizi de güvence altına alabilirsiniz.
  • Ayakta Tedavi Masrafları: Özel sağlık sigortaları ayakta tedavi masraflarının %80'lik bir oranını karşılarken tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi masraflarının hepsini karşılamaktadır. Sadece katılım payı ödemesi yaparak anlaşmalı özel hastanelerin muayene ve tedavi imkanlarından yararlanabilirsiniz.
  • Hastaneye Yatış: Hastaneye yatış gerektiren sağlık problemlerinde anlaşmalı özel hastanelerde göreceğiniz tedavilerde ücret ödemek durumunda kalmazsınız.
  • Çeşitli Poliçe Seçenekleri: Tamamlayıcı sağlık sigortaları, poliçe kapsamı olarak farklı seçeneklere sahiptir. Ayakta ve yatarak tedavi ile sadece yatarak tedavi olmak üzere iki farklı tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneği sunulmaktadır. Bu paketler arasından ihtiyaç ve beklentilerinize uygun olan paketi seçebilirsiniz.
  • Esnek Randevu İmkanları: Özel sağlık kuruluşları daha esnek çalışma şartlarına sahip olmasından dolayı size uygun bir zaman aralığında randevu oluşturmanıza imkan sağlamaktadır. Böylece randevu almak için uzun süre beklemek zorunda kalmaz ve sağlık problemlerinizin kısa sürede kontrol edilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kaliteli ve Hızlı Hizmet: Tamamlayıcı sağlık sigortası aynı zamanda size kaliteli ve uygun bir sağlık hizmeti sunmaktadır. Özellikle aniden ortaya çıkan sorunlar için acil olarak gittiğiniz özel bir hastanede kısa sürede kaliteli bir hizmete erişebilirsiniz.
  • Vergi İndirimi: Tamamlayıcı sağlık sigortası gelir vergisi ödemelerinizde vergi indiriminden faydalanabilmenizi de sağlamaktadır.
  • Aile İndirimi: İster bireysel olarak kendiniz isterseniz de aile bireylerinize tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Üstelik ailece bu imkandan yararlanmak istediğinizde aile indirimi imkanlarından yararlanabilmeniz de mümkün.
  • Ömür Boyu Yenileme: Sigorta şirketinizin şartlarında belirtilen süre boyunca üst üste tamamlayıcı sağlık poliçenizi yenilediğiniz takdirde ömür boyu yenileme hakkı elde edersiniz
  • Özel Hastanelerde Kurum ve Hekim Seçme Hakkı: Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdığınız durumda, bu sigortadan faydalanabileceğiniz özel kurum ve hastanelerde dilediğiniz hekimi seçme hakkına sahip olursunuz.
  • Sağlık Teknolojisi Yüksek Kurumlarda Tedavi Seçeneği: Tamamlayıcı sağlık sigortanızla, ihtiyacınız olan teknolojiye sahip hastanede tedavi şansı elde edebilirsiniz.
  • Kamu ve Üniversite Hastanelerinde Tedavi İmkanı: Eğer tam teşekküllü bir kamu ya da üniversite hastanesinde tedavi görmeyi tercih ediyorsanız tamamlayıcı sağlık sigortanızla bu imkana da sahip olursunuz.
  • Online Sağlık Hizmetleri: Tamamlayıcı sağlık sigortası olanlar, online doktor hizmeti ile uzman doktor, psikolog ve diyetisyen hizmetlerinden de hastaneye gitmeden yararlanabilmekte.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Kimler Faydalanabilir?

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası, belirli yaş sınırına tabi tutulmaktadır. 0 - 64 yaş aralığında ve SGK güvencesine sahip olan herkes tamamlayıcı sağlık sigortası imkanlarından yararlanabilmektedir. Ancak, bu yaş aralığı sigorta şirketlerinin poliçe kapsamlarına göre değişiklikler gösterebilir, bu nedenle iyi bir araştırma yapmak gerekebilir. SGK'lı işçiler, memurlar, çalışanlar ve Bağ-Kurlu çalışanların her biri tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmektedir. SGK'sı olmayan kişiler ise bu hizmetten yararlanamamaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortaları bireysel sigortalardır, bu bağlamda da aileniz ile yararlanmak istiyorsanız her bir aile ferdi için prim ödemesi yaparak bu hizmetten faydalanabilirsiniz. Bazı sigorta şirketleri aile poliçelerine indirim yapmaktadır. 60- 65 yaş üstü sigortalılar da tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilmeleri mümkündür. Bunun için aile bireylerinden biri ile sigortalanması şartı bulunmaktadır. Fakat bu durum sigorta şirketlerinin kapsamlarına göre değişmektedir. Hepiyi tamamlayıcı sağlık sigortası ailece sigorta yaptırmak isteyenlere indirim sunabilmektedir.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar sorusu bu konuda en çok merak edilen sorulardan biri. Tamamlayıcı sağlık sigortaları, ayakta ve yatarak tedavi ile sadece yatarak tedavi olmak üzere iki plan seçeneği sunmaktadır. Doktor muayenesi, tahlil, tetkik, diyaliz, küçük cerrahi operasyonlar, ameliyat, oda ve refakatçi gibi hizmetler tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına girmektedir. Poliçe kapsamına ek teminat paketleri dahil edebilir, hizmet alanınızı genişletebilirsiniz. Bu kapsamlar sigorta yaptıracağınız kuruma göre de değişiklik göstermektedir. Tüm bunların yanında tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi başlangıç tarihinden sonra ortaya çıkan hastalıkların muayene, tetkik ve tedavi giderlerini karşılamaktadır. Doğumsal veya sigorta başlangıcını öncesinde ortaya çıkmış hastalıkları karşılamamaktadır. İlk poliçe başlangıcından sonra çıkan hastalıklarda ise kişinin poliçesi ömür boyu yenilme garantisi içerisindeyse, garanti koşullarına bağlı olarak çıkan mevcut hastalık poliçe kapsamı içerisinde yer alarak tüm tedavi imkanlarından yararlanılmaktadır. Siz de tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında detayları öğrenmek hemen bir tamamlayıcı sağlık sigortası sahibi olmak istiyorsanız Hepiyi Sigorta'yı tercih edebilirsiniz!