Yurt Dışına Çıkarken Seyahat Sigortası Zorunlu mu? - Hepiyi Blog

Yurt Dışına Çıkarken Seyahat Sigortası Zorunlu mu? - Hepiyi Blog

Seyahat sağlık sigortası, seyahatleriniz esnasında hastalık ya da yaralanma durumunda karşı karşıya kalacağınız masraflara karşı sizi güvence altına almayı amaçlayan bir sigorta türüdür. Bu sigortanın kapsamında hastalık, yaralanma ve benzeri sağlık sorunlarının yanı sıra bagajın kaybolması, çalınması ya da zarar görmesi, seyahatin gecikmesi, kapkaç gibi keyif kaçıran birçok durum da yer alabilir. Bu gibi sayısız istenmeyen durumda yanınızda olan zorunlu seyahat sigortası, size pek çok avantaj ve kolaylık sunmak için vardır. Genel olarak, yurt dışı sağlık sigortası yaptırdığınız zaman seyahatiniz boyunca her açıdan içiniz rahat ve gönlünüz ferah olur. Bununla birlikte seyahat sigortası zorunlu mu diye sıklıkla sorulur. Biz de bu yazımızda seyahat sağlık sigortası zorunlu mu ve yurt dışına çıkarken sağlık sigortası yaptırmadan önce nelere dikkat etmeli, bunları ele alacağız.

 

Yurt Dışı Seyahat Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?

 

Her şeyden önce belirtmekte fayda vardır ki yurt dışı seyahat sağlık sigortası, Türkiye'ye vize uygulayan ülkelerin zorunlu tuttuğu ve dolayısıyla vize başvuruları sırasında ilgili konsolosluklar tarafından istenen resmi evraklar olarak bilinir.Başka bir deyişle, Türkiye'ye vize uygulayan ülkelere seyahat etmeden önce seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Örneğin Schengen ülkelerine seyahat etmek istediğinizde kesinlikle seyahat sigortası yaptırmanız istenmektedir. Hatta Buna ek olarak Schengen ülkesi olmasa dahi Schengen vizesi talep eden bazı ülkeler bulunmaktadır ve bu durumda da yurt dışına çıkarken sağlık sigortası zorunlu mu sorusunun cevabı yine evet olacaktır. Unutmamak gerekir ki özellikle Schengen bölgesi için vize başvurusu yaparken seyahat sağlık sigortanız olmadan vize başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını beklemek mümkün olmayacaktır.

 

Bu konunun devamında seyahat sigortası zorunlu olan ülkelerin listesi de merak edilmektedir. Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İzlanda, İsveç, İsviçre, İspanya, İtalya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan Türkiye'den seyahat ederken zorunlu seyahat sigortası isteyen ülkeler listesidir. Vurgulamakta fayda vardır ki seyahat sağlık sigortasının zorunlu olmadığı ülkelere giderken de isteğe bağlı olarak bu sigortanın yaptırılmasında fayda vardır.Yurt dışı seyahat sağlık sigortası ile kişi kendini yurt dışındayken hem finansal hem de sağlık açısından güvenceye alabilir. Yine belirtmekte fayda vardır ki sigorta şirketleri özellikle siyasi ve askeri açıdan risk taşıyan bazı ülke ve bölgelere giden vatandaşlar için seyahat sağlık sigortası hizmeti sunmamaktadır. Afganistan, Suriye, İran, Küba, Sudan, Kuzey Kore, Kırım ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti, bu ülkelerin arasında yer alır. Detayları en sağlıklı biçimde elbette sigorta şirketinizin müşteri hizmetleri danışmanlarından öğrenmeniz mümkündür.

 

Yurt İçi Seyahatlerde Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu Mu?

 

Yurt dışına çıkarken yapılan seyahat sigortasında olduğu gibi, yurt içindeki seyahatler sırasında da sağlık sigortasının zorunlu olup olmadığı konusu merak edilebilmektedir. Söz konusu yurt içi seyahatleriniz olduğu zaman, seyahat sağlık sigortası yaptırma konusunda herhangi bir zorunluluk bulunmuyor. Buna ek olarak seyahat sigortasını yurt içi seyahatlerinizde de isteğe bağlı olarak yaptırabilir ve seyahatiniz boyunca güvence altına almak istediğiniz kapsamları belirleyerek keyifli bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Hepiyi Sigorta'nın seyahat sağlık sigortası kapsamlarına ve detaylarına ulaşmak için Seyahat Sağlık Sigortası ürünümüzü inceleyebilirsiniz.

 

Yeşil Pasaportlular İçin Seyahat Sigortası Zorunlu Mu?

 

Yurt dışı seyahatleri ve seyahate dair yapılan sigortalar konusunda merak edilen bir diğer konu da elbette yeşil pasaport için seyahat sigortası zorunlu mu konusu olmaktadır. Öncelikle belirtmek gerekir ki hangi pasaport türüne sahip veya hangi ülkeyi ziyaret ediyor olursanız olun, zorunlu olup olmadığına bakılmaksızın seyahat sağlık sigortasının size sunacağı sayısız avantaj bulunmaktadır. Eğer siz de bu avantajlardan faydalanmak istiyorsanız hemen Hepiyi Sigorta ayrıcalıklarıyla bir seyahat sigortası paketi temin edebilirsiniz. Eğer yeşil pasaportunuz varsa, yeşil pasaport sahibi olarak bu sigortayı yaptırmanın sizin için zorunlu olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Bazı ülkeler yeşil pasaport sahiplerine seyahat sigortasını zorunluluğu tutmazken, bazı ülkeler ise giriş esnasında yolcu yeşil pasaport sahibi olsa dahi yurt dışı seyahat sağlık sigortası yapılmasını zorunlu tutmuştur. Yeşil pasaport sahiplerinin de bu bağlamda hangi ülkeye gideceklerse öncesinde ülkenin şart ve koşullarını dikkatlice araştırmaları ve öğrenmeleri gerekir. Özetlemek gerekirse, sadece yeşil pasaportu olduğu için tüm ülkelere giriş esnasında seyahat sağlık sigortası yaptırmaktan muaf tutulma diye bir durum söz konusu değildir.

 

Seyahat sağlık sigortası yaptırdığınız takdirde seyahat esnasında karşılaşmanız muhtemel olan risklere karşı kendinizi ve sevdiklerinizi koruma altına almış olursunuz. Maddi kayıplar başta olmak üzere istenmeyen olumsuz koşullarla karşı karşıya kaldığınızda keyfinizin kaçmaması için önlemler almak, atabileceğiniz en doğru adımlardan bir tanesidir. Seyahat sigortası ile maddi kayıp ve tibbi tedavi odaklı riskleri güvence altına alabilir, yolculuk planlamanızda sayısız avantaja sahip olabilirsiniz. Kayıp ve çalıntı gibi durumlara ek olarak yurt dışına başınıza gelebilecek hastalık ve kaza durumlarında da kendinize bir güvenlik ağı örerek Hepiyi Sigorta'nın avantajlı dünyasından faydalanabilirsiniz.