Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir, Neleri Kapsar?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir, Neleri Kapsar?

Kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını korumak için alınabilecek en iyi önlemlerden bir tanesi, oluşabilecek sağlık problemlerinin giderlerini önceden güvence altına almaktır. Bunu yapmanın en kolay yolu olan sağlık sigortaları, herhangi bir sağlık problemi sonucu özel hastanelerde alacağınız tedavi giderlerinin kısmi olarak ya da tamamen karşılanmasına olanak sunar. Bir sağlık sigortası türü olan tamamlayıcı sağlık sigortası da SGK anlaşmalı özel hastanelerde ek ücret ödemeden muayene giderlerini, tahlil masraflarını ve tedavi hizmetleri sonucu ortaya çıkan ücretleri karşılar. Elbette bir tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi almadan ve bir poliçe yaptırmadan önce bu sigortanın teminatları ve kapsamları hakkında detaylı bilgiye sahip olmanız gerekir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ne demektir, neleri kapsar, avantajları nelerdir, gelin hep birlikte öğrenelim.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortaları, Genel Sağlık Sigortası olan herkesin yararlanabileceği bir sağlık sigortası çeşididir. Hem ayakta hem yatarak tedavilerde pek çok avantaj sağlayan tamamlayıcı sağlık sigortası, özel hastanelerin ve özel sağlık kuruluşlarının SGK ile gerçekleştirdiği anlaşmalar doğrultusunda hizmet verir. Tamamlayıcı sağlık sigortasının sağlık masraflarının SGK'nın karşılamadığı kısmını karşıladığını, böylelikle poliçe kapsamı dahilindeki hastalıklar çerçevesinde tedavi masraflarının büyük ölçüde düştüğünü söylemek mümkün.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının sayısız fayda sağladığını söyleyebiliriz:

• Özel sağlık sigortası poliçelerine kıyasla daha düşük olan tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları, özel sağlık sigortası yaptırmayı tercih etmeyenlerin daha uygun fiyatlara kaliteli sağlık hizmeti almasına ve sağlık giderlerini güvence altına almasına olanak sunar.

 

• Özellikle hastaneye yatış gerektiren sağlık problemleri ile karşı karşıya kalındığında tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmalı hastanelerde alacağınız tedavi sonrası çok büyük masraflardan kaçınma imkanı yaratır.

 

• Size en uygun tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesini araştırarak sağlık hizmeti alabileceğiniz kurum seçeneğini genişletebilirsiniz. TSS yaptırarak sadece katılım payı ödemesi yapar ve anlaşmalı olan tüm özel sağlık kuruluşlarında muayene ve tedavi olabilirsiniz.

 

• Devlet hastanelerine olan taleplerin yoğun olmasından ötürü normal şartlar altında uzun süreler sonrasına atanan tedavi tarihi ve saati dezavantajını ortadan kaldırarak daha esnek bir çalışma saati anlayışına sahip olan özel hastanelerden size en uygun zaman dilimine randevu alarak sağlık problemlerinizin vakit kaybetmeden uzmanlar tarafından kontrol edilmesini sağlarsınız.

 

• MR, tomografi ve ultrason gibi randevu süreci uzun zaman dilimi gerektiren işlemleri özel sağlık kuruluşlarının sunduğu konfor ve esneklik ile dilediğiniz zaman kolayca ve hızlıca yaptırabilirsiniz.

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi, kalifiye ve kaliteli bir sağlık hizmeti alma imkanı sunar.

 

• Aniden ortaya çıkan rahatsızlıklar ve acil sağlık sorunları esnasında süratle kaliteli bir sağlık hizmetine erişme olanağı tanır.

 

• Özellikle yatarak tedavi gerektiren durumlarda tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri limitsiz olduğu için bu tedavinin gerekli görüldüğü hallerde ciddi bir maliyet ve konfor avantajına sahip olunur.

 

• Bu sigorta türünde ayrıca aile indirimi gibi ek indirim fırsatları da bulunur.

 

• İşveren olarak çalışanlarınıza tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdığınızda vergi indiriminden yararlanma şansı elde edersiniz.

 

• Tamamlayıcı sağlık sigortasında ömür boyu yenileme garantisi bulunur. Böylece sigorta şirketiniz, sigorta kapsamınızı değiştirmeden sigortanızın ömür boyu yenileceğini taahhüt eder.

 

• İster sadece yatarak ister ayakta ve yatarak olmak üzere tamamlayıcı sağlık sigortasında paket seçimi şansı vardır.

 

• Ek teminat bakımından da zenginleştirilmiş olan tamamlayıcı sağlık sigortalarında ferdi kaza sigortası, diş teminatları ve check-up gibi ek teminatlar da bulunmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Kimler Yararlanabilir?

SGK'ya bağlı işçiler, Bağ-Kurlular ve devletin sosyal güvenlik hizmeti altında olan tüm memurlar ve çalışanlar, tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma hakkına sahiptir. Bununla birlikte SGK kapsamında bir sigorta çatısı altında olmayan kişilerin tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma hakkı bulunmamaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası bireysel olup, ailesi için de tamamlayıcı sigorta yaptırmak isteyen kişilerin eşleri ve çocukları için ayrı ayrı prim ödemesi gerektiğini de hatırlatalım. En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerinin genellikle ailelere bu konuda avantajlı ve indirimli seçenekler sunduğunu da ekleyebiliriz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

TSS'ye dair en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar sorusudur. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı çerçevesinde ayakta tedavi teminatı ve yatarak tedavi teminatı bulunmaktadır. Tahlil, tetkik, muayene ve küçük cerrahi işlemler başta olmak üzere ayakta tedavi hizmetleri ve diyaliz, ameliyat, oda, yemek ve refakatçi gibi yatarak tedavi hizmetleri tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerinin kapsamına girer. Buna ek olarak bu kapsamların dışında sayılan hizmetler için ek teminat paketleri satın almak ve tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamını genişletmek de mümkündür. Burada söz konusu poliçelerin kapsamı ve içeriği, sigorta yaptıracağınız kuruma göre de değişiklik gösterebilir. Elbette yine sigorta yaptırmayı planladığınız kuruma ve teminatlarınıza ek paket dahil etmek isteyip istemediğinize bağlı olarak ödeyeceğiniz tamamlayıcı sağlık sigortası bedelleri de farklılık gösterir. Burada anlaşmalı kurum ağı tercihleri de fiyatların belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Şirketler müşterilerine geniş kapsamlı ve daha dar kapsamlı kurum ağı önerileri sunarlar. Dar kapsamlı anlaşmalı kurum ağı seçeneği genellikle geniş anlaşmalı kurum ağı seçeneğine göre daha uygun fiyatlıdır. Sigorta yaptırmak isteyen kişinin ilk poliçe alımı esnasında bir hastalığı varsa, bu hastalık kapsam dışında tutulur. Sonradan çıkan hastalık durumlarında ise kişinin eğer poliçesi kapsamında ömür boyu yenileme garantisi varsa, bu garanti koşullarına bağlı olarak hastalık kapsam dışı tutulamaz. Bu gibi ince detayları öğrenmek, bütçenize ve ihtiyacınıza uygun plan seçenekleri ile tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için Hepiyi Sigorta yanınızda!

Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Fark Nedir?

Özel sağlık sigortası ile kıyaslandığında fiyat bakımından tamamlayıcı sağlık sigortası sorgulaması size çok daha uygun fiyatlar önerecektir; zira TSS'de hastane giderlerinin belirli bir bölümü SGK tarafından ödenmektedir. Öte yandan tamamlayıcı sağlık sigortası SGK anlaşmalı ve sigorta şirketlerinin TSS anlaşması yaptığı özel sağlık kuruluşlarında geçerliyken, özel sağlık sigortası hem anlaşmalı hem anlaşmasız kurumlarda fatura karşılığı ödeme iadesi yöntemiyle de geçerli olabilmektedir. Özel sağlık sigortası yaptıran kişi anlaşmasız kurumdan fatura aldığı takdirde özel doktor muayenesi ve eczaneden alınan ilaç bedelleri gibi ek hizmetleri de sigortasından karşılatabilir. Özel sağlık sigortası yaptırmak için TSS'de olduğu gibi SGK'lı olma şartı aranmaz. Tamamlayıcı sağlık sigortası, halihazırda SGK tarafından karşılandığı için reçeteleri karşılamazken ÖSS kapsamına ilaç teminatları da dahildir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası anlaşmalı sağlık kurum ağı ile Özel Sağlık Sigortası anlaşmalı sağlık kurum ağı farklılık gösterebilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Hastanın cinsiyeti, yaşı, kilosu, bulunduğu şehir, halihazırda baş ettiği hastalıklar ve elbette sağlık sigortası poliçesinde yer alan teminatlar, tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını etkileyen en önemli faktörlerdir. Ek teminat istenip istenmediği ve sigorta yaptırılacak olan firmanın fiyatlandırma politikaları da tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını etkiler. Eğer siz de 3 farklı plan seçeneği ve geniş anlaşmalı kurum ağı ile kendiniz ya da aileniz için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız, Hepiyi Sigorta'dan hemen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teklifi alabilirsiniz.